Idag på kvällen hade vi vårt sista föräldramöte med de elever jag följt sedan andra terminen i ettan. Denna kväll var eleverna inbjudna att delta på mötet något de verkligen sett framemot.

Mötet startade med att eleverna gick för att träna på ett uppträdde de skulle genomföra tillsammans med vår eminenta musiklärare. Under tiden berättade vi för föräldrarna att båda treorna ska göra en avslutningsresa tillsammans till  Skånes djurpark sedan fick de lite kort information om skolavslutningen och annat aktuellt. Därefter fick vi besök av de lärare som kommer att ta över treorna till hösten. De presenterade sig och föräldrarna fick tillfälle att ställa frågor till dem.

Nästa programpunkt var att ta med föräldrarna till matsalen där eleverna i de båda treorna genomförde en konsert. Elever som går på Kulturskolan spelade flera olika instrument samtidigt som de andra eleverna sjöng. Det bjöds även på dans. Två olika gamla skånska gilledanser framfördes under gemensam sång. Konserten avslutades med allsång där vi vi alla tillsammans sjöng Den blomstertid nu kommer. Stolta föräldrar tittade och lyssnade på sina barn som lika stolt framförde de danser och sånger de tränat på.

Efteråt gick vi tillbaka till vårt klassrum och avslutade med att de elever som ville läste upp texterna där de beskrev husen och människorna på Berättargränd (se tidigare blogginlägg). Bilderna på husen var uppsatta på White Boarden så att föräldrar och syskon kunde se dem medan texterna lästes upp. Målande beskrivningar av husen gjorde att det i de flesta fall var lätt att peka ut vilket hus det var som beskrevs. Att sedan höra de olika beskrivningarna av de som bor i husen gav en extra känsla till bilden.

 

b5

När eleverna läst färdigt texterna gick de fram och tittade på bilderna tillsammans med sina föräldrar. Därefter avslutades vårt sista föräldramöte med klass 3:2 på Kyrkskolan i Svedala. Nöjda elever och lärare gick hem för dagen.

Annonser