Idag har vi haft Fixardag på Kyrkskolan. Vilken trevlig dag vi har haft. Vi delade in klassen i tre grupper och sedan gick vi ut i närområdet och plockade skräp. Min grupp gick ner i villakvarteret mittemot skolan. Eleverna var först tveksamma till att plocka upp skräp men när de blivit utrustade med plasthandskar satte de igång. Vi hittade massor av plastpåsar inne i buskar och cigarettfimpar längs trottoarerna och gångstigen. I övrigt var det mest pappersbitar och annat småskräp som hittades. Eleverna tyckte det var konstigt att det slängs saker hur som helst och vi hade en intressant diskussion om miljön och hur djuren påverkas.

Klockan 10.00 var det dags att sjunga in våren. Kören samlades på stora trappan och sjöng olika vårvisor som alla bjöds in att sjunga med i. Fint och stämningsfullt var det.

Efter den vackra sången erbjöds olika lekar. Vi startade med Ta hela klassen över sjön. över en stor gräsmatta med hjälp av fem rockringar utan att trampa utanför ringarna. Det enda vi vuxna bidrog med var att ge dem fem rockringar o be dem hitta en lösning vilket de gjorde med bravur. Våra elever imponerade stort med ett fantastiskt samarbete som snabbt o enkelt tog dem ” över sjön”.

Nästa lek var Svans-pjätt som är en intensiv lek. Klassen delades in i tre grupper som fick varsin färg på sin ”svans”. Tävlingsviljan var stor och de jagade varandra över fotbollsplanen med stor iver. När leken pågått i en halvtimme bröt vi för att gå in och värma oss.

Sista aktiviteten innan lunchen var en kort tipsrunda där frågorna handlade om vår vänskola Igalulaskolan i Tanzania, som vår musiklärare Anette precis har besökt.

Förmiddagen avslutades med hemmagrillade hamburgare o pommes som inmundigades  utomhus i kylan.

Sista timme höll vi oss i klassrummet. Först fick eleverna ”innerast” då ritade, skrev och pratade de. Sedan hade vi en stunds läsning ur  vår nya högläsningsbok ”Sommar på Berättargränd” av Erika Olofsson Liljedahl. Till sist tränade vi på 6:ans gångertabell med hjälp av leken Bom.

keep-tidy-outside-01-300px

Annonser