Förra veckan skrev jag ett blogginlägg om en ögonblicksbild av en rast. I inlägget https://wordpresscom27302.wordpress.com/2016/09/21/rastaktiviteter/ skrev jag om hur populärt det är att spela fotboll men att tjejer och killar inte spelar tillsammans. Tjejerna har tyckt att när killarna spelar förekommer för mycket hårda tag och det finns en risk att bli träffad av hårda bollar. Trots detta har det hela tiden funnits en vilja att spela tillsammans och vår ambition har hela tiden varit att kunna erbjuda fotboll till alla som vill spela och gärna i mixade lag. Nu när säsongen för utegymnastik är slut kan vi erbjuda detta på den stora fotbollsplanen intill skolan. Vi tänkte ”starta upp”användandet av den nya fotbollsplanen med att gå igenom reglerna och att se över möjligheten att killar och tjejer spelar tillsammans. Men idag på förmiddagsrasten föregrep eleverna oss.

En av killarna i min klass kom och sa till mig att de hade tänkt spela tillsammans med tjejerna men att en annan kille hade sagt att de inte fick vara med. De tjejer som hade varit beredda att spela hade då gått därifrån. Jag gick och sade till tjejerna att följa med tillbaka och sedan gick vi i samlad trupp över till den stora fotbollsplanen. Alla jublade för det innebar att alla som ville spela fotboll fick plats.

img_2522

 

En kille tog på sig rollen att dela upp alla intresserade i två lag och sedan satte spelet igång. Tjejer och killar spelade tillsammans och hade kul.

img_2525

I morgon när vi går över ska jag ha med mig en visselpipa och koner. Det finns inga linjer markerade på planen så vi kommer att märka upp den med koner istället.Visselpipan behövs för att markera start och stopp på matchen, planen är så stor så rösten räcker inte till för att nå fram. Nu ser vi fram emot en trevlig fotbollssäsong där alla som gillar att spela fotboll känner att de får plats och att spelet går schysst till så att de vågar delta i våra mixade lag.

Annonser