Planen idag var att gå på utflykt till Erlandsdals lekplats. Vi hade bestämt oss för att gå från skolan ca 9.00. Redan när jag körde hemifrån straxt efter sju på morgonen så såg det mörkt ut men jag tänkte att regnet kommer inte hit. När klockan var tio minuter i nio och det började bli dags för oss att göra oss redo föra att gå, då började det att regna. Vi var fortfarande optimistiska och tänkte att det är nog en kort skur, då började det åska också. Då bestämde vi oss för att stanna kvar och ta fram aktiviteter som vi kunde ha fram tills det slutade regna.

Nathalie tog fram bingo, jag plockade fram olika mattespel samt Yatsy och Mastermind och Isabella tog fram en historisk film som handlade om olika tidsepoker ( ingång till arbetsområde nästa termin). Eleverna i våra båda tvåor delades in i blandade grupper och sedan gick de till respektive aktivitet. Alla var engagerade i det de deltog i och vi kände att det blev en bra ersättning. Vi fick in en hel del repetition av det vi arbetat med i de aktiviteter vi genomförde och alla var ganska nöjda.

När klockan närmade sig halv elva började det ljusna ute och vi bestämde att vi skulle gå iväg på vår utflykt klockan elva. Alla elever gjorde sig snabbt iordning, de gick på toaletten hjälpte varandra att få med det som skulle med och ställde upp utanför klassrummet. Hela elevledet gick iväg och vi kände oss jättenöjda att trots lite dålig start få till en kort utflykt.

Nästan precis efter att vi lämnat skolans område började det mörkna igen och Nathalie föreslog att vi skulle gå till en lekplats i närheten istället för hela vägen till Erlandsdals lekplats (en halvtimmes promenad), vi tyckte det var ett bra alternativ. Vi kom snabbt fram till lekplatsen och sa till eleverna att de kunde leka en stund så skulle vi plocka fram maten. De han knappt leka fem minuter sedan började det regna igen. Vi fick snabbt samla ihop våra saker och gå tillbaka till skolan. Flera elever var riktigt besvikna och ville inte gå tillbaka men när det hördes en åskknall så blev de övertygade om att det var bäst så.

När vi kom tillbaka ställdes maten i ordning och Kyrkskolans egen McDonalds restaurang öppnade. Det serverades hamburgare med goda tillbehör och frukt. Eleverna samlade sig kring bänkarna, gjorde plats till kamraterna och sedan satt de i grupper tillsammans och åt och pratade. Det blev en riktigt mysig stund.

Efter matpausen blev det en Kahoot av det som var tänkt som tipsrunda. Tipsrundan var planerad som en sammanfattning av terminens olika arbetområden i matematik, nu blev det ett quiz istället. Det erbjöds mattespel igen och lässtund för de som kände för det.

Dagen blev inte som det var tänkt men vi lyckades ta fram flera bra aktiviteter på kort tid och de flesta tyckte det blev en bra dag trots regn och inställd utflykt.  Nästa vecka ska vi gå och hälsa på våra kompisar vi har skrivprojekt ihop med. Då ska vi vara iväg hela dagen, göra stopp längst vägen och sedan grilla korv på en lekplats och leka massor av kul samarbetslekar.

 

 

Annonser