På torsdag 2/6 är vi inbjudna att lyssna på fyrornas miljömusikal. Inför musikalen har vi blivit ombedda att lyssna på låten Göra skillnad så att vi kan sjunga med under musikalen. Göra skillnad är en kort film som finns på Sli som handlar om att vara miljösmart. Förutom sången får man lära sig hur man på olika sätt kan spara el och undvika att slösa med naturresurser. Filmen visar exempel på sopsortering bland annat hur man ska sortera batterier, elektroniskt avfall och papper. Allt ligger i linje med målet att arbeta för Hållbar utveckling som vi ska arbeta med till hösten.

Kunskapskrav årskurs 3

  • Eleverna beskriver hur olika handlingar i vardagen kan påverka miljön och ger utifrån detta förslag på hur man kan bidra till hållbar utveckling.

När vi hade sett filmen listade vi olika miljösmarta saker vi kan tänka på i klassrummet och i skolan. Eleverna hade många tankar kring detta bland annat att vi ska stänga av vår Smartboard när vi har använt den, kasta skräpet på rätt ställe(sopsortera), sluta pilla sönder suddgummin och att man ska vara rädd om låneböckerna så de inte går sönder. Listan hade kunnat bli mycket längre än på bilden men min dåliga taveldisposition gjorde att det inte fick plats mer. Nu tänker vi att detta måste vi spinna vidare på utifrån elevernas engagemang och vikten av att vi bär detta med oss hela tiden. Så istället för att vänta tills nästa termin smygstartar vi och håller ögonen öppna när vi är på promenad och när vi går på utflykt nästa vecka. I Svedala kommun har sopsorteringskärl funnits länge och på alla förskolor och skolor sopsorteras allt som går. Förskolorna och flera skolor brukar delta i Håll Sverige rents kampanj Skräpplockar dagen och sedan arbeta med sortering och andra miljöprojekt.

IMG_2240

Annonser