Skrivprojekt

I slutet av förra terminen fick vi kontakt med Rågsvedskolan i  utkanten av Stockholm som vi blev brevvänner med. Vi började med att eleverna fick presentera skolan och skolarbetet för varandra och för ett tag sedan fick våra elever varsitt brev från eleverna i Rågsved. Våra elever har nu skrivit varsitt brev till brevvännerna, men eftersom de är fler elever än vi, i klassen, så har några av våra elever skrivit två brev. Eleverna tycker det är spännande med utbytet och det var många som gärna bidrog med mer än ett brev för att alla brevvänner ska få ett eget brev.

IMG_2101

Nu har vi ett nytt brevskrivningsprojekt på gång. Vi har knutit kontakter med Tegelbrukets förskola i Svedala och vi har planerat ett projekt där våra elever skriver brev till förskolebarnen och där pedagogerna på förskolan, tillsammans med barnen, skriver till oss. Tanken är att vi ska delge varandra om de arbeten som är aktuella i skolan och förskolan och se vilka beröringspunkter vi finner där. Vi har även planer på att vår klass ska besöka förskolan i slutet av terminen och ha en dag tillsammans, ute på den stora lekplats som ligger intill förskolan. Vi ser framför oss en dag med gemensamma aktiviteter och korvgrillning som vi sedan arbetar vidare med i skolan och på förskolan. Det kan till exempel vara att skriva till de bilder som vi tar under aktiviteterna och att skriva en sammanfattning av dagen.

Vi tänker att samarbetet även kan innehålla kommunikation på olika sätt, förutom brev även vykort, mail och Skypesamtal. Det skulle även kunna innehålla boktips, aktivitets förslag och fler träffar på olika platser, inklusive skolbesök.

 

 

Annonser